(kúltyúb)

Minden, ami a tévéből kimaradt.

Friss topikok

SpeakEasy

a legsikeresebb webvideó-kampány evör

2012.10.18. 14:51 randomroderik


Tom Dickson feltaláló és a Blendtec turmixgépek amerikaiálom-története egy Utah állambeli kisvárosból indult a hetvenes években. A ma is helyben (Amerikában) gyártó cég atombiztos turmixgépei a 2000-es évek elejére piacvezető termékké váltak. (Habár itthon, ha jól tudom, nincsenek kereskedelmi forgalomban, a Mc Donald's-okban nálunk is Blendtec-et használnak.)

A cég 2006-ig szinte egyáltalán nem költött marketingre, az első kampányukat a youtube-korszak hajnalán, 50 dolláros budget-ből dobták össze még ebben az évben. (Az ötlet Georg Wright-tól a cég akkori marketingesének fejéből pattant ki.) Az első "willitblend"-videóban – és azóta is az összesben – maga a CEO, Tom Dickson turmixolta össze a legvalószínűtlenebb dolgokat. Néhány nap alatt 6 milliós nézettséget produkáltak vele.

Az első webvideó óta a cég már több mint 120 videót készített és tett fel a youtube-ra ezzel az 500 milliós összesített nézettséget is meghaladva. Az Ad Age szerint a "Will It Blend?" minden idők első számú vírusvideó kampánya. A mutatvány bejárta az összes fontosabb amerikai tévés show-t (The Tonight Show, The Big Idea, Sunday Morning, stb.), Tom ismeretsége a világon hollywood-i színészekével vetekszik.  

A videók titka a CEO karizmatikus egyéniségén túl valószínűleg a termék nem rendeltetésszerű használatában van, amiben – egyedüliként, tehát összehasonlíthatatlanul – óriási teljesítményt ér el. Természetesen humor is van jócskán az efféle pusztítás esztétikájában.

A szórakoztató elektronikai kütyük gyártói mára presztízskérdésnek tekintik és nem kis reklámértéket látnak benne, ha termékeiket a Blendtec extrém tesztjének aláveti. Természetesen leturmixolták az első iPhone-t és azóta az összeset. Néhány napja került sor az iPhone 5-re, amit a Samsung Galaxy S3-mal egyetemben turmixoltak le. A videót az elmúlt két napban 800 ezernél is többen nézték meg. Hát nem gyönyörű?

Köszönet Tim Provostnak, a Blendtec péeresének az információkért!

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár szakmai blendtec will it blend tom dickson

A bejegyzés trackback címe:

https://kooltuub.blog.hu/api/trackback/id/tr64856253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása