(kúltyúb)

Minden, ami a tévéből kimaradt.

Friss topikok

SpeakEasy

kis hazai gangnam style folklór

2012.11.19. 20:02 randomroderik


Kezdettől fogva éreztük, ha a KoolTuub magára valamit is adó vírusvideós blog akar lenni, hamarosan írnunk kell a nemrégiben befutott dél-koreai youtube sztár, Psy alkotásáról. Most jött el az idő, eddig a fogásra vártunk. A jelenleg is harmadik (valaha) legnézettebb YouTube videónak, a Gangnam Style-nak jó esélye van, hogy hamarosan, talán még ebben az évben elérje az 1 milliárdos nézettséget. Mindeközben érvényesül a vírushatást csak tovább indukáló mémhatás, amely nemcsak az amerikai elnökválasztás követőit ihlette meg, de immár hazánkban is hódít. A siker sem marad el.



Két hete jött ki a Pamkutya nevű alternatív (internetes sztár) zenekar videója, aki a társadalomkritikus koreai előd mintájára nemcsak a dallamot és a táncot tartja meg a hipnotikus eredeti műből, de a kritikai élt is, célkeresztjében pedig éppen a Facebook-generáció fiataljai állnak. Íme a videó, ami az elmúlt két hétben csaknem 1,5 milliós nézettségre tett szert.



Tovább keresgélve a hazai mémvideók között, stábunk még egy érdekes alkotást talált, amely az egyébként kormányzati körökben is népszerű ázsiai rokonságra helyezi a hangsúlyt, mégpedig a koreai-magyar nyelvrokonságra. A klip október eleje óta létrázik felfele a tecsőn, 50 ezres letöltésnél tart.



Harmadik videó, stábunk személyes kedvence, egy alternatív filmes alkotó munkája, aki Attakmalac nevű szuperhőse történeteinek marketingelésére próbálja meg felhasználni a Gangnam-jelenséget, – eddig nem sok sikerrel, a videót eddig alig látták 100-nál többen, de most mi is közöljük.

Épp azon gondolkodom, hogy lesz-e olyan márka hazai berkekben, amelyik – a Samsung mintájára – esetleg ezt a dalt mémet használja népszerűségének további növelésére, amikor Doransky átkiált a másik szobából: "Fluor Tomi csinána egy Gangnam-feldolgozást, azonnal további 10 millió letöltést érne neki a tyúbon!" Úgy tűnik, ez is alakul.  

2 komment · 1 trackback

Címkék: magyar bulvár paródia psy szakmai fluor tomi pamkutya gangnam style attakmalac

A bejegyzés trackback címe:

https://kooltuub.blog.hu/api/trackback/id/tr974915367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.11.20. 18:18:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2012.11.20. 18:25:29

Ez az utolsó húúú de szar!

randomroderik 2012.11.20. 19:21:22

@Shopping: szerintem pont a legjobb :)
süti beállítások módosítása