(kúltyúb)

Minden, ami a tévéből kimaradt.

Friss topikok

SpeakEasy

heti top 3 vírusvideó (42. hét)

2012.10.19. 13:01 randomroderik


Sokat gondolkodunk róla, mi tesz egy vírusvideót. Eheti szubjektív top 3 videónk tanulsága éppen az, hogy egymásnak ellentmondó faktorok is sikertörténethez vezethetnek. Az előre precízen megtervezett feladat pontról pontra történő sikeres végrehajtása ugyanúgy sikeres lehet, mint a totális felsülés. Felix Baumgartner szabadesése a sztratoszférából persze egy jól kitervelt kampány része, nem is akarunk belegondolni, hogy mi történt volna, ha valami hiba csúszik az ugrásba, szerencsére minden a terv szerint alakult. Feltehetően a nézettségi mutatók is. A RedBull youtube csatornáján közzétett rövid videóvágatot 14-e óta több mint 20 millióan nézték meg - a Facebookon történt megosztások száma is lassan eléri az 500 ezret, és ez csak egy a tucatnyi egyéb csatornákon fellelhető mutációkból. (Sajnos ebbe a rövid vágatba nem került bele a magyar vonatkozás, mégpedig, hogy a földet ért extrém sportolót először a RedBull magyar fotósa, Gárdi Balázs közelítette meg. Gondoltam, megosztom ezt az érdekes információt.)

De nézzük, mi történik abban az esetben, ha egy ugrás nem a tervek szerint alakul. A következő videót ugyan szeptember 28-án töltötték fel (újra?), de ezen a héten kezdett el búmolni, néhány nap alatt 8 milliós nézettséget ért el, és majd 800 ezerszer osztották meg a Fészen. Az ismeretlen eredetű videót német ajkúak követték el, nem is tudom, mire számítottak. A végkimenetel mindenesetre egészen vicces, kétségtelen az is, hogy márka híján öngenerálta vírushatással van dolgunk, legfeljebb a hülyeség terjed így.



Szubjektív heti válogatásunk harmadik tagja igazi szakmai csemege és egyben mérföldkő is a közösségi videók történetében, a Bodyform nevű (brit) intimbetétmárka jegyzi. A történet azzal kezdődött, hogy a Richard Neill nevű polgár  felháborodva a márka egyik aktuális tévéreklámján, kifakadt, és október 8-án leleplező üzenetet tett közzé a márka oldalán, miszerint az ő barátnője a menstruáció időszaka alatt gyakorlatilag gonosz boszorkánnyá változik és egyáltalán nem hasonlít a reklámokban feltüntetett vidám, különböző sportokat űző társaira. Posztját 90 ezren lájkolták. Hogy az egyébként szépen megrendezett videóválasz ilyen gyorsan megérkezett (október 16-án került fel a Bodyform youtube csatornájára) természetesen felkelti bennünk a gyanút, hogy esetleg előre megtervezett kampányról van szó. Az erősen ironizáló bocsánatkérés viszont úgy tűnik bejött, az elmúlt három napban több mint 2 millióan voltak kíváncsiak rá, a szakmai közönséget leszámítva, persze, feltehetően nagyrészt Nagy Britanniában.

Szólj hozzá!

Címkék: heti top 3

A bejegyzés trackback címe:

https://kooltuub.blog.hu/api/trackback/id/tr734857891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása